Sebastian

Sebastian és un ecosistema de domòtica que, a través d'una sèrie de dispositius, converteix les llars en smarthomes. Mitjançant una app, Sebastian funciona de forma autònoma i s'adapta a les necessitats de cada usuari i cada llar. Trobant-se a l'inici del procés de creació, ajudem Sebastian a traduir la missió de l'empresa en una experiència de marca global.

 

© Bubble Comunicació, Barcelona

marionallasat_sebastian_app_01
marionallasat_sebastian_app_02c

Concepte

L’ecosistema Sebastian s’anticipa a les necessitats de la llar i coneix les preferències i costums dels usuaris, igual que feien antigament els majordoms. Inspirat en aquest concepte, fem un paral·lelisme amb aquesta figura, el perfecte majordom: eficient, discret i servicial.

marionallasat_sebastian_app_03c

Identitat de marca

Basant-nos en aquesta idea, creem un llenguatge visual inspirat en el món clàssic que envoltava als majordoms victorians de finals de segle XIX i les primeres dècades de segle XX. El logotip és una fusió de tots dos universos: la llar i els majordoms (a través de la seva característica corbata de llacet).

marionallasat_sebastian_app_07
marionallasat_sebastian_app_08c
marionallasat_sebastian_app_09

Gràfica i to de veu

El sistema visual té un caràcter tipogràfic molt present. La gamma cromàtica està basada en la indumentària dels majordoms i combina el blanc i el negre, amb un verd viu i elegant.

 

Dotem a Sebastian d’una personalitat diferenciada, creant un to de veu simpàtic que aporta calidesa als missatges. Per altra banda, les il·lustracions ajuden a construir l’imaginari de la marca, vinculada als habitatges dins els quals Sebastian cobra vida. 

marionallasat_sebastian_app_10b
marionallasat_sebastian_app_11

Ecosistema digital

Amb l’objectiu d’establir una total immersió en el projecte, així com de conèixer i compendre el funcionament de Sebastian, es generen una sèrie de dinàmiques i trobades amb el client per recopilar informació de valor pel projecte. El resultat és el desenvolupement d’una app intuïtiva, senzilla i elegant que submergeix els usuaris a l’univers de Sebastian, permetent explorar i gestionar els dispositius intel·ligents. Desenvolupem l’arquitectura de continguts de l’app. Mitjançant un procés de prototipat optimitzem la UX arribant a la solució final.

marionallasat_sebastian_app_12
marionallasat_sebastian_app_13
marionallasat_sebastian_app_14

Iconografia

Creació d’un sistema iconogràfic per ajudar a construir l’imaginari de la marca, amb elements recognoscibles i notoris que expliquin la funcionalitat de cada dispositiu i permetin a l’usuari entendre amb un cop d’ull ràpid el seu significat.

marionallasat_sebastian_app_15
marionallasat_sebastian_app_16
marionallasat_sebastian_app_17
marionallasat_sebastian_app_18c
marionallasat_sebastian_app_19

Packaging

Per al desenvolupament del packaging potenciem un sistema gràfic clar i sobri, que alhora sigui descriptiu i transmeti originalitat i informació a parts iguals. Es van treballar quatre icones, una per a cadascun dels dispositius: termostato inteligente, sensor de apertura, interruptor inteligente i control de encendido.

Experiència intuïtiva

Volíem que l’experiència d’instal·lació dels dispositius fos molt intuïtiva. Des que s’obre el packaging fins que es comença a usar el dispositiu. És per aquest motiu que creem unes il·lustracions simples i instructives amb els passos d’instal·lació perfectament representats per als manuals d’usuari i les guies d’instal·lació dels productes.

marionallasat_sebastian_app_26b
marionallasat_sebastian_app_29

Altres projectes

Do Design Toronto

Do Design Toronto

Sebastian

Sebastian

Barthomeus 28 metres

Barthomeus 28 metres

Branksome Hall

Branksome Hall

Bonavista Apartments

Bonavista Apartments

Horta de Santa Clara

Horta de Santa Clara