Vins Barthomeus

Els vins Barthomeus és un petit celler del Baix Penedès, situat als afores del Vendrell, al bell mig del bosc, envoltat de camps de garrofers i a tocar del mar. Un projecte familiar fruit del treball de moltes generacions que han cuidat les vinyes des del 1747. L’objectiu d’aquest projecte era transmetre la personalitat dels seus vins, un vi jove i elegant, amb una marcada personalitat.

 

Premi Laus de bronze 2013, disseny de packaging

Client: Vins Barthomeus
Fotografia: Jöel Ventura + Xavi Quesada

marionallasat_vins_barthomeus_01
marionallasat_vins_barthomeus_02

Identitat de marca

El concepte i el nom del vi fa referència a la masia on estan situades les vinyes, la Masia Bartomeu. La finca pertany a la família des del segle XVIII, quan Barthomeu Minguella la va comprar, i és d’aquí on sorgeix el nom. Vam donar força expressiva i visual a la marca dissenyant un logotip tipogràfic d’estil contemporani i alhora connectat amb la tradició; un vi jove, però amb profundes arrels.

Etiqueta

Les etiquetes estan inspirades en la ubicació geogràfica de les diferents vinyes de la finca. Així, vam crear un estampat de cercles perforats que representa el territori i ens permet veure el vi a través de l’etiqueta, convertint-se així en part de la seva imatge. Combinat amb una composició tipogràfica elegant i clàssica, dotem al packaging d’una imatge impactant i elegant, fàcil de reconèixer als punts de venda.

marionallasat_vins_barthomeus_05
marionallasat_vins_barthomeus_06

“A tocar del mar i envoltats de bosc mediterrani. Sol i poca pluja. Un entorn ideal per al conreu ecològic de vins amb gran personalitat.”

marionallasat_vins_barthomeus_07
marionallasat_vins_barthomeus_08

Gràfica

Els elements de comunicació parteixen de dos conceptes que identifiquem amb la marca: formes essencials i l’ús del color. Aïllant els cercles que composen el logotip de la marca, creem un llenguatge visual. El resultat és directe i lúdic, connectant abstracció geomètrica i potència de color.

marionallasat_vins_barthomeus_09

Altres projectes

Barthomeus 28 metres

Barthomeus 28 metres

Festa Major del Vendrell

Festa Major del Vendrell

Do Design Toronto

Do Design Toronto

Centre Vinícola del Penedès

Centre Vinícola del Penedès

Vins Barthomeus

Vins Barthomeus

Festival Internacional de Música Pau Casals

Festival Internacional de Música Pau Casals